Over ons

Blériot is een jong, Belgisch juwelenhuis, gestart in 2010. We zijn gelegen in Antwerpen, al meer dan 570 jaar het absolute wereldcentrum van de diamanthandel. Bij Blériot ontwerpen en vervaardigen we prachtige, gepersonaliseerde juwelen gemaakt met de beste materialen.

Blériot werd opgericht door Steven Van der Veken, lid van de derde generatie van een Antwerpse juweliersfamilie. De liefde voor juwelen, diamant en vooral het belang van uitmuntend vakmanschap werd hem met de paplepel ingegeven.

Als reactie op de steeds toenemende ‘eenheidsworst’ in juwelen, waar een steeds groter aantal machinaal of in serie wordt geproduceerd, kwam hij op het idee om een collectie jonge, tijdloze juwelen van de hoogste kwaliteit te lanceren. Als gepassioneerd sportpiloot koos hij voor de naam Blériot, als hommage aan Louis Blériot, die als eerste het kanaal overvloog.

Individueel vervaardigde juwelen met een ‘personal touch’

banner-verlovingsring-perfecte-ring_000.jpg

Een juweel is vaak verbonden aan een belangrijke gebeurtenis of mijlpaal: een verloving, een huwelijk, een verjaardag… Een uniek moment vereist dan ook een uniek juweel. Bij Blériot werken we niet met voorraden. We maken elk juweel op bestelling, speciaal voor de klant. Hierdoor bent u dus steeds zeker dat u iets unieks heeft. Een kleine of grote personalisatie is ook altijd mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op. We helpen u graag verder.