Ons Vakmanschap

Een écht mooi juweel heeft drie eigenschappen: het is goed ontworpen, het is gemaakt met hoogkwalitatieve materialen én last, but not least, het is goed gemaakt.

Om juwelen van de hoogste kwaliteit te maken volstaat het niet om alleen maar te werken met goede materialen. Minstens even belangrijk voor het juweel is de kwaliteit van het stuk zelf. Dit wordt volledig bepaald door het vakmanschap en de ‘Savoir-faire’ van de goudsmid. Bij Blériot vinden we kwaliteit en vakmanschap erg belangrijk. We investeren dan ook veel in het vervaardigen van onze juwelen.

Scannen0035.png

Ontwerp

Elk juweel start als een paar lijnen in potlood op papier. Of het nu gaat om een juweel voor onze collecties of over een volledig op maat gemaakt stuk, een goed doordacht ontwerp is cruciaal om tot een mooi eindresultaat te komen.

 


Zorgvuldig geselecteerde diamanten

Elke diamant die we in een juweel zetten wordt zorgvuldig uitgekozen door onze experten.

Liever dan u 'blind' een diamant te laten kiezen uit één of andere stocklijst, verkiezen wij een persoonlijke aanpak. Op basis van de door u geselecteerde criteria gaan wij op zoek naar de perfecte diamant. Diamanten met een minder dan zeer goed slijpsel, zichtbare inclusies of waarin geen 'leven' zit worden consequent geweigerd.

Dit is de enige manier waardoor u verzekerd kan zijn dat de diamant van uw verlovingsring minstens even mooi is als u hoopt. 

alles-over-diamant-link2.jpg

atelier+2.jpg

Uitmuntend Vakmanschap

Veruit de meeste juwelen, ook diegenen die als ‘handgemaakt’ verkocht worden, zijn het resultaat van gietwerk. Het resultaat is een erg rigide en breekbaar juweel. Bij dit proces is er slechts een heel beperkte hoeveelheid arbeid nodig waardoor het veel goedkoper is dan echt handwerk.

Bij Blériot werken we met artisanaal vakmanschap. Om een eenvoudige solitair te maken hebben we al snel 7 tot 10 werkuren nodig. Elk juweel wordt volledig met de hand gesmeed. Hierdoor kunnen we zeer verfijnde juwelen maken. Een écht handgemaakt juweel is erg stevig, perfect afgewerkt en heeft een zekere flexibiliteit waardoor het veel beter bestand is tegen schade.

Al onze juwelen genieten dan ook een levenslange garantie.