Puur persoonlijke verlovingsring

Steven Van der Veken

Gepubliceerd op 29 september 2020

Het leukste dat een juwelier kan doen is een volledig op maat gemaakt juweel maken. Volledig uniek, ontworpen en vervaardigd in samenspraak met de klant. Als kleine, onafhankelijk juwelenhuis is dit onze specialiteit. En we hebben dan ook regelmatig het genoegen om dit te doen. Dit is het verhaal van één van zo'n maatwerk.

De klant was een expat. Een ingenieur van rond de dertig en gestuurd door een collega. Hij wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen met een speciale verlovingsring. Hij had een redelijk goed idee van wat ze mooi vond en had enkele foto's meegebracht van ringen die hem wel aanspraken. Samen met hem gingen we aan de slag om het ontwerp te maken.

Eerst werd de slijpvorm van de diamant gekozen. Na een korte aarzeling opteerde hij voor een Princess-cut. Vervolgens werd het ontwerp verder verfijnd. Twee rijen diamantjes eromheen, gezet in twee niveaus en lichtjes naar buiten gekanteld voor een mooier effect. De centrale steen een beetje hoger gezet om deze meer te accentueren. En de band van de ring gesplitst waardoor ze in één lijn lopen met de binnenste rij zijsteentjes.

Nadat alles was besproken en uitgetekend gingen onze meester-goudsmeden aan de slag. Volledig met de hand werd deze unieke verlovingsring vervaardigd. De laatste stap, het zetten van de centrale steen, gebeurde onder het toeziend oog van de klant.

Een paar weken nadat hij voor het eerst onze winkel was binnengewandeld, stapte de klant buiten met een verlovingsring die hij zelf mee had ontworpen. Op weg naar de vrouw van zijn leven om haar ten huwelijk te vragen.

Blijkbaar was haar antwoord "ja", want ondertussen hebben ze al een afspraak gemaakt om trouwringen te laten maken.

Meer Posts