Hoe reinig ik mijn juwelen?

Steven Van der Veken

Gepubliceerd op 29 september 2020

Diamant heeft de ongelukkige eigenschap om water af te stoten en vet aan te trekken. Met andere woorden: uw juweel wordt heel snel vuil. Dit verpest niet alleen de schoonheid van uw kostbaar stuk, maar kan ook nog eens zorgen voor beschadigingen, zoals loszittende steentjes.Gelukkig is een juweel niet moeilijk te reinigen. Een beetje zeepsop, een oude tandenborstel en een paar minuutjes werk is voldoende om uw ringen, armbanden, oorbellen enzovoort opnieuw te doen schitteren.

 

 

Stap 1

Maak een zeepsopje van warm water en een beetje afwasmiddel of detergent. Gebruik bij voorkeur een zacht product. Sodakristallen zijn nog beter.

Leg uw juweel hier eventjes in.

Stap 2

Neem een oude tandenborstel (een elektrische werkt ook prima) en dop deze in het zeepsop.

Schrob nu uw juweel volledig. Let vooral op de hoekjes en gaatjes rond uw edelstenen en diamanten. Hier stapelt zich makkelijk vuil op.

Stap 3

Spoel uw juweel nu grondig met water en droog met een haardroger of zachte doek. Bekijk het juweel aandachtig om te kijken of alles proper is.

 

Blijf van uw juwelen genieten

Om uw juwelen in optimale staat te houden is het aangeraden om deze minstens één keer per maand te poetsen. Breng ze ook één maal per jaar bij uw juwelier binnen. Daar worden ze diep gereinigd in een ultrasoon bad en worden ze zorgvuldig nagekeken. 

Meer Posts