Een verlovingsring online kopen?

Steven Van der Veken

Gepubliceerd op 29 september 2020

Iedereen koopt tegenwoordig online en zo goed als alles is op internet te koop. Ook juwelen en verlovingsringen. Bij Blériot waren we jaren geleden één van de eerste Belgische juweliers die diamantjuwelen online te koop aanboden. We delen graag onze ervaringen met u zodat u goed geïnformeerd aan uw zoektocht naar een verlovingsring kan beginnen.

 

 

Goedkoper online?

Laten we beginnen met de grootste fabel over e-commerce uit de wereld te helpen: online is niet per definitie goedkoper dan in een fysieke winkel. Dit geldt voor de meeste producten. Een online winkel heeft dan misschien geen nood aan een duur winkelpand, maar heeft wel minstens kantoorruimte nodig. Bovendien moet een online shop (veel) meer reclame maken om zichtbaar te zijn. Ze hebben immers geen fysieke winkel waar dagelijks mensen voorbij wandelen. Tel daarbij nog de verzendkosten, administratie en dergelijke en je komt al snel op een kost per verkoop die minstens even hoog is als in een gewone fysieke winkel.

 

Grotere keuze

De keuzemogelijkheid is dan weer wél iets waar de online juwelier met kop en schouders bovenuit steekt. Vanuit je luie zetel kan je immers rustig op je gemak de hele wereld afschuimen op zoek naar de perfecte verlovingsring.  Het internet is dan ook het ideale beginpunt om uw zoektocht te starten.

 

Kwaliteit?

Op het vlak van kwaliteit wordt het een stuk minder simpel om een duidelijk onderscheid te maken. Kwaliteit is voor een leek moeilijk om op het eerste zicht te beoordelen. Een fysieke winkel, waar je het product aandachtig kan bekijken heeft hier dus maar een beperkt voordeel op een online shop waar je enkel foto's van verlovingsringen kan zien.

De kwaliteit van een juweel is afhankelijk van de manier waarop het gemaakt werd. Kort samengevat kan je stellen dat een juweel dat volledig met de hand wordt gemaakt in principe een betere kwaliteit heeft dan iets dat voor het grootste deel gegoten is (wat bij meer dan 99% van alle diamantjuwelen het geval is). Veel juweliers (online en offline) doen hier vaak vaag over. Bij Blériot zijn we trots op ons vakmanschap en komen we er met plezier voor uit. Een goede tip is om aan de juwelier een gedetailleerde uitleg te vragen over de manier waarop de verlovingsring gemaakt wordt. Dit geeft je ineens ook een inzicht in de vakkennis van de juwelier.

 

Kan je de verlovingsring ook in het echt zien?

Een verlovingsring is voor de meeste mensen een erg belangrijke aankoop. Niet alleen heeft het een grote symbolische waarde, maar het is buiten een woning en een auto dikwijls de duurste aankoop die men tot dan heeft gedaan.

De overgrote meerderheid wil de verlovingsring dan ook graag eerst eens in het echt zien vooralleer hij overgaat tot de aankoop. Sommige e-shops geven hiertoe de mogelijkheid of hebben een lijst met juweliers die hun producten verkopen waar men eens kan langsgaan. Wij merken bij onze klanten dat dit een wel heel belangrijke troef is.

 

Conclusie

Bij de aankoop van een verlovingsring is het internet vooral een erg handig instrument voor research. Zoek zoveel informatie op als je kan/ wil. Leer alles over diamant en de voor en nadelen van de verschillende productiemethoden. Ontdek verschillende merken, ontwerpers en fabrikanten en doe inspiratie op voor de verlovingsring van haar dromen. 

Wanneer je een juweel online wil kopen, doe dit dan op een website die ook een fysieke aanwezigheid heeft. Hier kan je niet alleen alle producten in het echt zien en voelen, achteraf kan je hier dan ook terecht voor een aanpassing van de maat, onderhoud eneventuele herstellingen.  

 

Meer Posts