De populairste verlovingsring van het jaar

Steven Van der Veken

Gepubliceerd op 29 september 2020

De populairste verlovingsring van het jaar

Nu 2017 stilaan op haar laatste benen loopt en we druk bezig zijn om de drukke Kerstperiode af te werken, is het ook eens tijd om terug te blikken op het voorbije jaar.

 

Elk jaar maken we bij Blériot Juweliers de eindbalans van het afgelopen jaar. Wat waren de trends, welke stijlen waren populair en wat zochten onze klanten? En vooral: wat was de populairste verlovingsring?

2017 was voor ons weer een absoluut recordjaar! Zowel voor het aantal verkopen, de omzet en de winst mochten we mooie groeicijfers noteren. Dank daarom aan al onze klanten die ons het vertrouwen gaven om voor hen te mogen werken. Trouwen is absoluut hip bij de jonge generatie. Nog nooit mochten we zoveel trouwringen en verlovingsringen vervaardigen.

Een trend die we al enkele jaren opmerken werd in 2017 definitief bevestigd: kwaliteit is een must!

Van in het begin was kwaliteit voor Blériot onze belangrijkste drijfveer. Onze juwelen, verlovingsringen en trouwringen worden stuk voor stuk individueel gemaakt in ons atelier in Antwerpen. We merken dat meer en meer, vooral jonge mensen, hier echt naar op zoek zijn. We zien dit ook terug bij de diamantkeuze: we laten onze klanten immers steeds zelf hun diamant kiezen voor hun verlovingsring. Op die manier kunnen ze de ring van hun dromen samenstellen. Binnen het budget dat ze voor ogen hadden. Het is frappant dat hier zo vaak gekozen wordt voor de hoogste kwaliteit diamanten: meer dan 70% van onze verlovingsringen werd met een diamant met kleur D, E of F besteld. Dit zijn de drie beste kleuren. Als je weet dat de gemiddelde verlovingsring een diamant met kleur H bevat, zie je meteen hoeveel belang onze klanten aan kwaliteit hechten. Hier kunnen we alleen maar blij om zijn.

 

De populairste verlovingsring

 

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: één ring die er uitspringt en die meer of zelfs veel meer dan andere modellen gekozen wordt als verlovingsring.

Dit jaar was dat niet anders, onze Lucente verlovingsring stak er met kop en schouders bovenuit en viel opvallendin de smaak.

Het design is eenvoudig, maar met een extra touch. De ring versmalt naar de diamant toe, waardoor deze extra geaccentueerd wordt. De zetting is een kwartslag gedraaid om de griffen in lijn van de opvallende rand van de verlovingsring te laten lopen. Kortom, een instant-klassieker met een hoek af.

 

Meer Posts